Делегација на МВР на Светскиот конгрес за безбедност на граници

Делегација на Министерството за внатрешни работи, предводена од државната секретарка, воедно и национален координатор на Националната комисија за трговија со луѓе и миграции Магдалена Несторовска и директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски учествува на Светскиот конгрес за безбедност на граници, чиј домаќин е Министерството за внатрешни работи на Кралството Мароко. На настанот, на Read more about Делегација на МВР на Светскиот конгрес за безбедност на граници[…]

2017-2020 / 2021-2025

 Национална стратегија за борба против трговијата со луѓе и илегалната миграција во Република Македонија  Национална стратегија и Национален акциски план за борба против трговија со луѓе и илегална миграција 2017-2020 Оцена на Националната стратегија и Националниот акциски план за борба против трговија со луѓе и илегална миграција (2017-2020)   Национална Стратегија и Национален акциски план Read more about 2017-2020 / 2021-2025[…]