Интервју на Националната координаторка за борба против трговија со луѓе и државна секретарка Несторовска за МТВ

Идентификување, заштита и помош на жртвите на трговија со луѓе. Одговори на овие прашања дава државната секретарка во МВР Магдалена Несторовска во интервју за МТВ…

Одбележување на Европскиот ден за борба против трговија со луѓе и чествување на јубилејот 20 години од основањето на Националната комисија за борба против трговијата со луѓе и илегална миграција

Националната координаторка за борба против трговија со луѓе и илегална миграција и државна секретарка м-р Магдалена Несторовска заедно со членовите на Националната Комисија, со настан го одбележаа Европскиот ден за борба против трговија со луѓе преку јубилејна промоција на работата на Националната комисија во изминатите 20 години. Настанот беше одржан во комбиниран формат, преку присуство Read more about Одбележување на Европскиот ден за борба против трговија со луѓе и чествување на јубилејот 20 години од основањето на Националната комисија за борба против трговијата со луѓе и илегална миграција[…]

Делегација на МВР на Светскиот конгрес за безбедност на граници

Делегација на Министерството за внатрешни работи, предводена од државната секретарка, воедно и национален координатор на Националната комисија за трговија со луѓе и миграции Магдалена Несторовска и директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски учествува на Светскиот конгрес за безбедност на граници, чиј домаќин е Министерството за внатрешни работи на Кралството Мароко. На настанот, на Read more about Делегација на МВР на Светскиот конгрес за безбедност на граници[…]

Прес конференции / објави

МАРРИ мрежа во борбата против трговија со луѓе МВР и НВО секторот во одбезежување на Европскиот ден за борба против трговија со луѓе 18 Октомври Одбележување на неделата за борба против трговија со луѓе од 02-10 декември 2011 Таргетрањето на побарувачката како опција за успешна борба против трговијата со луѓе – конференција организирана од Шведската Read more about Прес конференции / објави[…]

Спотови

Be Her Freedom (MK) Macedonian       ICMPD TRM-II Project Concludes (HD)    Кампања за борба против трговија на луѓе Едноставно е да станеш жртва на трговија со луѓе http://nk.bitsia.com/sites/default/files/videa/video.mp4