Делегација на МВР на Светскиот конгрес за безбедност на граници

Делегација на Министерството за внатрешни работи, предводена од државната секретарка, воедно и национален координатор на Националната комисија за трговија со луѓе и миграции Магдалена Несторовска и директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски учествува на Светскиот конгрес за безбедност на граници, чиј домаќин е Министерството за внатрешни работи на Кралството Мароко. На настанот, на Read more about Делегација на МВР на Светскиот конгрес за безбедност на граници[…]

Одржан со станок на Националната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција

Националната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција и Секретаријатот како тело на Комисијата одржаа средба на која беа разгледани клучни прашања кои се приоритетни за реализација во наредниот период. Теми кои беа поставени како точки на состанокот се усвојувањето на Стандардните оперативни процедури за постапување со жртви на трговија со луѓе; Read more about Одржан со станок на Националната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција[…]

Прирачници

Датотеки:  Брошура наменета за адвокати – Заштита на жртвите на трговија со луѓе  Џебен водич за откривање прелиминарна идентификација и упатување на жртви на трговија со луѓе за трудови инспектори  Водич Медиумите и трговијата со луѓе МК Водич Медиумите и трговијата со луѓе АЛБ Прирачник ТЛ и медиумите Модули за обука на ИОМ против трговија Read more about Прирачници[…]