Преговори помеѓу Република Македонија и Црна Гора за потпишување Протокол за соработка во областа на борба против трговија со луѓе

Денес, во Министерството за внатрешни работи г-ѓа Магдалена Несторовска, Национален кординатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција и Државен Секретар во Министерството за внатрешни работи оствари средба со преговарачкиот тим на Владата на Црна Гора за соработка во борбата против трговијата со луѓе предводен од г. Зоран Улама, раководител на Националната канцеларија Read more about Преговори помеѓу Република Македонија и Црна Гора за потпишување Протокол за соработка во областа на борба против трговија со луѓе[…]

Европски ден за борба против трговија со луѓе

По повод одблежувањето на 18-ти октомври Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе, Националниот координатор и Државен секретар во Министерството за внатрешни работи г-ѓа Магдалена Несторовска го најавипочетокот на Кампањата за борба против трудова експлоатација во модната индустрија, која ќе се спроведува за време на Модниот викенд во Скопје. #Stopthetraffik. На прес-конференцијата присуствуваа и Read more about Европски ден за борба против трговија со луѓе[…]

Европски ден за борба против трговија со луѓе

По повод одблежување на 18ти октомври Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе Националната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција ќе одржи: – Прес конференција – Најава на отпочнување на Кампањата за борба против трудова експлоатација во модната индустрија која ќе се спроведува за време на Модниот викенд Скопје #Stopthetraffik Read more about Европски ден за борба против трговија со луѓе[…]

Во пресрет на Европскиот ден за борба против трговија со луѓе се одржа официјална промоција на 30-минутниот образовен филм „Набљудувачи“

Мисијата на ОБСЕ во Скопје, во партнерство со Националната комисија за борба против трговијата со луѓе и илегална миграција, Бирото за развој на образованието/Министерството за образование и наука и Отворена порта/Ла страда во пресрет на Европскиот ден за борба против трговија со луѓе ја најави кампањата #OpenYourEyes (Отвори очи). По тој повод, заедно со членовите Read more about Во пресрет на Европскиот ден за борба против трговија со луѓе се одржа официјална промоција на 30-минутниот образовен филм „Набљудувачи“[…]

Состанок на Национални Координатори од земјите на Западен Балкан

Национален координатор, г-ѓа Магдалена Несторовска, присуствуваше на состанок на Национални координатори за борба против трговија со луѓе и илегална миграција од државите на Западен Балкан (Македонија, Црна Гора, Србија, Босна и Херцеговина, Косово и Албанија) кој се одржа на 6 октомври 2017 година во Хотел Авала, во Будва, Црна Гора. На состанокот заедно со Националниот Read more about Состанок на Национални Координатори од земјите на Западен Балкан[…]

Средба на ,Националниот Координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција, г-ѓа Магдалена Несторовска со претставници на ICMPD

Државниот секретар во Министерството за внатрешни работи и Национален Координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција г-ѓа Магдалена Несторовска, денес оствари средба со претставници на ICMPD, г-дин Тамер Килиќ, регионален координатор за земјите од Западен Балкан и Турција, г-ѓа Славка Зборовианова, раководител на оддел за односи со земјите-членки за политика и надворешни Read more about Средба на ,Националниот Координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција, г-ѓа Магдалена Несторовска со претставници на ICMPD[…]

Работен состанок за формирање на мобилни тимови за борба против трговија со луѓе

Денеска  во Министерството за внатрешни работи  државниот секретар  м-р Магдалена Несторовска во улога на Национален кординатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција одржа работна средба со претставници од Министерството за труд и социјална политика, членови на секретаријатот на Националната комисија, како и претставници од повеќе меѓународни и невладини организации во врска со Read more about Работен состанок за формирање на мобилни тимови за борба против трговија со луѓе[…]

Националниот координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција на конференција на ОБСЕ во Москва

Националниот координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција, м-р Магдалена Несторовска на 20 и 21 јули 2017 година во Москва, Руската Федерација учествуваше на Конференцијата “Јавно-приватно партнерство во борбата против трговија со луѓе“, организирана од страна на ОБСЕ Специјалниот претставник и координатор за борба против трговија со луѓе, амбасадорот Мадина Јарбусинова во Read more about Националниот координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција на конференција на ОБСЕ во Москва[…]

„Работилница за преставниците на Локалните комисии за борба против трговија со луѓе и илегална миграција со цел изработка на Локални акциски планови за борба против трговија со луѓе и илегална миграција“

Националната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција во соработка со УНХЦР, по усвојувањето на Националната Стратегија и Акциски план за борба против трговија со луѓе и илегална миграција 2017-2020 од страна на Владата на РМ на ден 22.03.2017 година, Националната Комисија спроведе „Работилница за преставниците на Локалните комисии за борба против Read more about „Работилница за преставниците на Локалните комисии за борба против трговија со луѓе и илегална миграција со цел изработка на Локални акциски планови за борба против трговија со луѓе и илегална миграција“[…]

18 октомври – Европскиот ден за борбата против трговијата со луѓе

Европскиот ден за борба против трговијата со луѓе, 18-ти октомври 2016 година – Националниот координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција м-р Сања Димитриевска, заедно со Здружението на граѓани „Отворена Порта – Ла Страда“ и Меѓународната организација за миграции (ИОМ) како организатори го промовираа отпочнувањето на  кампања за борба против  трговија со Read more about 18 октомври – Европскиот ден за борбата против трговијата со луѓе[…]