Зајакнување на регионалниот дијалог и соработка за миграција,Како МАРРИ може подобро да го поддржи менаџирањето со миграции

На 10.05.2019 година државната секретарка на МВР, а воедно и национална координаторка на Националната комисија за спречување на трговија со луѓе и миграција м-р Магдалена Несторовска имаше воведно обраќање на работилницата Зајакнување на регионалниот дијалог и соработка за миграција , организирана од МАРРИ со поддршка од ГИЗ. Во своето обраќање м-р Магдалена Несторовска напомена дека Read more about Зајакнување на регионалниот дијалог и соработка за миграција,Како МАРРИ може подобро да го поддржи менаџирањето со миграции[…]

Конференција на 19-та Алијанса за борба против трговија со луѓе на тема “Употреба на технологијата во борба против трговија со луѓе“.

Делегација предводена од државниот секретар на МВР, м-р Магдалена Несторовска, во својство на Национален координатор за борба против трговија со луѓе и илегална миграција на 08 и 09 Април 2019 година во Виена, Австрија учествуваше на Конференцијата на 19-та Алијанса за борба против трговија со луѓе на тема “Употреба на технологијата во борба против трговија Read more about Конференција на 19-та Алијанса за борба против трговија со луѓе на тема “Употреба на технологијата во борба против трговија со луѓе“.[…]

Годишни извештаи на Национален известувач

Годишен извештај на Национален Известувач – 2009 – прв извештај Годишен извештај на Национален Известувач – 2010 Годишен извештај на Национален Известувач – 2011 со корица Годишен извештај на Национален Известувач – 2011 Годишен извештај на Национален Известувач – 2012 Годишен извештај на Национален Известувач – 2013 Годишен извештај на Национален Известувач – 2014 флаер Read more about Годишни извештаи на Национален известувач[…]

За Националниот Известувач

Во Република Македонија, Национален Известувач за трговија со луѓе е востановен по предлог на Националната комисија, а назначен е од страна на Владата на РМ во 2015 година. Според својот мандат, националниот известувач е одговорен да врши: надгледување на севкупните активности за борба против трговија со луѓе, собирање и анализа на податоци од релевантни партнери, Read more about За Националниот Известувач[…]