Обука на обучувачи на тема Примена на новата одредба од Кривичниот законик за неказнување на жртви од трговија со луѓе.

Состанок на Националната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција

Донација од ОБСЕ во техничка опрема за Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал

Прв состанок на Управниот одбор за Проектот на Советот на Европа ”Превенција и борба против трговија со луѓе во Сeверна Македонија”

Средба на координаторите за борба против трговија со луѓе на Северна Македонија и Грција

Во периодот од 26-ти до 28-ми јуни делегација предводена од м-р Магдалена Несторовска одржа работни состаноци со делегација на Република Бугарија предводена од проф. Николај Проданов

Националните координатори за борба против трговија со луѓе во Југоисточна Европа

Зајакнување на регионалниот дијалог и соработка за миграција,Како МАРРИ може подобро да го поддржи менаџирањето со миграции

Продлабочена соработката меѓу националните единици за борба против трговија со луѓе и илегална миграција на Република Србија и Република Сверена Македонија

Изготвување на унифицирани стандардни оперативни процедури за странски жртви (Македонија/Црна Гора/Косово/Албанија)

National Informer


Дали ви се допаѓа новата веб-страна? © Kama